"Havahduin keiton kuohumiseen hellalle.
Vaikeaksi osoittautunut päivä vaatii helppoa ruokaa. Vaikeana päivänä helppokaan ei kuitenkaan ole helppoa. Intouduin suikaloimaan ja lohkomaan kesäkeittoa varten enemmän raaka-aineita kuin kattila-arsenaalini mahdollistaa, joten päädyin tekemään keiton kahdessa erässä. Mutta tulipa tuplasti harjoitusta. Sekin hyvä puoli siinä oli, että unohtuessani tietokoneen ääreen liian kauaksi aikaa poltin vain puolet koko ateriasta pohjaan. Havahduin keiton kuohumiseen hellalle. Onneksi se ei ennättänyt palaa kovin pahasti, makua hädin tuskin huomaa keitossa ja se on vielä sangen syötävää. Maidon lisäämisen jälkeen ei kannatakaan enää poistua hellan ääreltä, sillä siinä vaiheessa keittoaikaa on jäljellä niin vähän, että hätäisinkin puuhastelija malttaa odottaa. Malttaahan?
Kesäkeitto:
1 l vettä
1 1/2 tl suolaa
3–4 pientä
porkkanaa
8–10 pientä perunaa
1 1/2 dl herneitä
sokeriherneenpalkoja
vähän
pinaatinlehtiä
pieni kukkakaali
1 l maitoa
(1–2 rkl
vehnäjauhoja)
1 rkl voita
persiljaa
Kuori porkkanat ja
perunat ja pieni ne haluamasi kokoisiksi. Lisää suolalla maustettuun veteen
herneiden, sokeriherneiden, pienittyjen pinaatinlehtien ja kukkakaalin kera.
Keitä, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Halutessasi suurustaa keiton lisää
maitoon sekoitettu vehnäjauhosuurus, muuten pelkästään maito. Lisää myös voi
sekä hienonnettu persilja. Anna kiehua vielä hetki. Tarjoa kuumana.
Kesäkeitto on
klassinen, maistuva, helppo ja nopea ruoka. Tuoreista aineksista valmistettu
keitto on nimensä mukaisesti kuin kesä lautasella. Käyttämäni resepti on
perinteinen versio keitosta, mutta siinähän voi periaatteessa olla vaikka
minkälaisia kasviksia. Olisikin hauska kokeilla valmistaa täysin erilainen versio
kesäkeitosta. Suurustettu keitto ei itselleni ole ollut makuun, mutta
uudenlaisessa reseptissä sitäkin voisi hyödyntää, vaikka tuimemman maustamisen
apuna. Hmm!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti