Viilenevien säiden
kunniaksi päätin tänään leipoa perinteikkään suomalaisen pannukakun pienellä
twistillä. Tällaisia tuttuja leivonnaisia on hauska muokata hieman erilaisiksi
lisäämällä aineksiin esimerkiksi kirpeitä hedelmiä tai syksyn satoa omenapuista
marjapensaisiin. Sitrushedelmien ystävänä päädyin kaupassa valitsemaan
ainekseksi appelsiiniin, ja pannukakusta tulikin veikeän hedelmäinen ja raikas.
Sitruksinen
pannukakku:
2 appelsiinin
raastettu kuori
2 appelsiinin
hedelmäliha
3–4 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
ripaus suolaa
sokeria
sitruunamehua
Pese appelsiinit
huolellisesti ja raasta niistä kuori kulhoon. Leikkaa appelsiineista kuoret ja
paloittele pieneksi. Ripottele appelsiininpalaset harvakseltaan syvälle
uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita taikinan muut ainekset keskenään ja
anna turvota n. 15 minuuttia. Kaada sitten pannukakkutaikina pellille ja paista
225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja
sokeroitujen vadelmien kera. Ripottele päälle kanelia, joka korostaa appelsiinin makua.
* * *
To celebrate the beautiful weather that is
getting colder and colder as we speak, I decided to bake a traditional oven-baked pancake with a little twist. It’s fun to shape good old delicacies into
different ones by adding, for instance, sour fruits into them or by using crops
from apple trees and berry bushes. I love citruses, so I ended up picking up a
few oranges from the store. It gave the pancake a nice, fruity and fresh
flavour.
Oven Pancake with Orange:
2 oranges with grated skins
3–4 eggs
8 dl (3 1/2 cups) milk
4 dl (1 3/4 cups) plain flour
2 tbsp. cooking oil
hint of salt
sugar
lemon juice
Wash the oranges carefully and grate their skin
into a bowl. Peel the oranges and cut them into small pieces. Sprinkle the
pieces sparsely onto a large oven tray covered with baking paper. Mix together
the other ingredients and let puff up for about 15 minutes. Then, pour the
batter onto the oven tray and bake for 20–30 minutes in 225 C /440 F. Serve
with whipped cream and sugar coated raspberries, for instance.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti