lauantai 11. elokuuta 2012

Syksyinen pannukakku – Oven Pancake with Orange




Viilenevien säiden kunniaksi päätin tänään leipoa perinteikkään suomalaisen pannukakun pienellä twistillä. Tällaisia tuttuja leivonnaisia on hauska muokata hieman erilaisiksi lisäämällä aineksiin esimerkiksi kirpeitä hedelmiä tai syksyn satoa omenapuista marjapensaisiin. Sitrushedelmien ystävänä päädyin kaupassa valitsemaan ainekseksi appelsiiniin, ja pannukakusta tulikin veikeän hedelmäinen ja raikas.


Sitruksinen pannukakku:

2 appelsiinin raastettu kuori
2 appelsiinin hedelmäliha
3–4 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
ripaus suolaa
sokeria
sitruunamehua

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niistä kuori kulhoon. Leikkaa appelsiineista kuoret ja paloittele pieneksi. Ripottele appelsiininpalaset harvakseltaan syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita taikinan muut ainekset keskenään ja anna turvota n. 15 minuuttia. Kaada sitten pannukakkutaikina pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja sokeroitujen vadelmien kera. Ripottele päälle kanelia, joka korostaa appelsiinin makua.



*  *  *


To celebrate the beautiful weather that is getting colder and colder as we speak, I decided to bake a traditional oven-baked pancake with a little twist. It’s fun to shape good old delicacies into different ones by adding, for instance, sour fruits into them or by using crops from apple trees and berry bushes. I love citruses, so I ended up picking up a few oranges from the store. It gave the pancake a nice, fruity and fresh flavour.



Oven Pancake with Orange:

2 oranges with grated skins
3–4 eggs
8 dl (3 1/2 cups) milk
4 dl (1 3/4 cups) plain flour
2 tbsp. cooking oil
hint of salt
sugar
lemon juice

Wash the oranges carefully and grate their skin into a bowl. Peel the oranges and cut them into small pieces. Sprinkle the pieces sparsely onto a large oven tray covered with baking paper. Mix together the other ingredients and let puff up for about 15 minutes. Then, pour the batter onto the oven tray and bake for 20–30 minutes in 225 C /440 F. Serve with whipped cream and sugar coated raspberries, for instance.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti