sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pienet toscakakkuset – Small Tosca Cakes






"Karamellisoitunutta mantelitäytettä ei voi koskaan olla liikaa!

Olen aina ollut enemmän leipuri kuin kokki. Käsin kirjoittamissani reseptivihkoissa suurin osa ovat ohjeita erilaisiin ihaniin leivonnaisiin. Ensimmäisen reseptivihkoni etusivulta, ruoka-ainetahrojen värjäämänä, löytyy ohje toscakakkuun. Se kertoo, kuinka mieleinen kyseinen leivonnainen on minulle aina ollut. Ollessani lapsi joka juhannukseen kuului ystäväperheen äidin leipoma taivaallinen toscakakku, jonka ihana maku värittää edelleen kesäisiä lapsuudenmuistojani. Olen leiponut kyseistä herkkua niin useaan kertaan, että halusin tänään kuitenkin kokeilla tehdä sen hieman eri tavalla. Niinpä lopputulemana olivat pienet toscakakkuset, suupalat vailla vertaa. Toscakakkusten pinnasta saa kauniin kun valmiita leivonnaisia käyttää uunissa grillivastuksen alla saamassa väriä.


Toscakakkuset (n. 22 kpl):

Taikina:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Jauhottamiseen:
voita
korppujauhoja

Pinnalle:
75 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
2 rkl maitoa
150 g mantelilastuja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunamehu sekä kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää vaahtoon yhdessä maidon kanssa. Voitele ja korppujauhota pienet alumiiniset leivosvuoat ja asettele niiden pohjalle nokare taikinaa. Jätä vuokaan kohoamisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakkusten pinta saa kultaista sävyä. Sulata kattilassa voi ja lisää sen joukkoon muut ainekset. Anna seoksen kiehahtaa 2–3 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes seos on niin jäykkää, että lusikalla pohjaa pitkin vetäistäessä se jää näkyviin. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä kuorrutus kypsennettyjen kakkusten pinnalle ja paista niitä vielä uunin ylimmällä tasolla n. 10 minuuttia, kunnes pintaon väriltään kauniin ruskea.




Tästä määrästä aineksia voit yhtä lailla leipoa myös perinteisen kakun irtopohjavuokaan. Paista kakkua silloin 200-asteisessa uunissa  noin 25 minuuttia. Toscakakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko jo vuosikymmenten takaa, mutta en löydä tietoa, mistä alkuperäinen herkku olisi kotoisin ja milloin se olisi kehitetty. Tähän muunnelmaan lisäsin taikinan joukkoon mantelijauhetta. Myös toscatäyte kakkusten päällä on erityisen runsas, sillä karamellisoitunutta mantelitäytettä ei voi koskaan olla liikaa!


*  *  *


I have always been more of a baker than a cook. I have several notebooks filled with recipes, and most of them are for delicious pastries. On the first page of the first recipe notebook I have ever had, smudged with food stains, is a recipe for a Tosca cake. That shows how much I’ve always loved this delicious pastry. When I was a child, midsummer wouldn’t have been the same without Tosca cake that was baked by a close family friend. The thought of its delicious flavour still reminds me of my childhood summers. I myself have baked it so many times that today I wanted to try out something a bit different. That’s how I came up with small Tosca cakes that you can eat almost with just one bite. Tosca cake gets its beautiful coloured surface if you place it back into the topmost rack of your oven for a while.




Small Tosca Cakes (about 22 pieces):

Pastry:
150 g (5 1/3 oz) butter
1 1/2 dl (2/3 cup) sugar
2 tbsp. lemon juice
2 eggs
2 1/2 dl (1 cup) plain flour
1 dl (2/5 cup) powdered almond
1 1/2 tsp. baking powder
1 dl (2/5 cup) milk

For Buttering:
butter
breadcrumbs

On Surface:
75 g (2 2/3 oz) butter
2 tbsp. plain flour
1 1/4 dl (1/2 cup) sugar
2 tbsp. milk
150 g (5 1/3 oz) almond flakes

Mix together the butter and sugar to form mousse. Add lemon juice and eggs one by one, by mixing carefully. Mix together the plain flour and baking powder and add into the pastry together with the milk. Butter small cake tins and sprinkle breadcrumbs into them. Add a spoonful of pastry into the tins, leaving space for the pastry to rise. Bake in 175 C / 345 F for about 15 minutes until the cakes have a beautiful golden colour. Place the butter into a kettle and let it melt. Add in the rest of the ingredients and bring to a boil while mixing. Cook the mixture for about 2–3 minutes, until it’s so thick you can form a space on the bottom of the kettle by dragging a spoon on it. Higher the oven temperature to 200 C / 390 F. Spread the almond mixture over the baked cakes and place them back into the oven, on the top rack, for ten more minutes to form a beautiful golden color.


You can easily bake a larger cake with this same recipe. Just place the dough into a larger cake tin and bake it in 200 C / 390 F for about 25 minutes. Tosca cake is a classic in Finland, but I couldn’t find any information regarding where it is originated and when it was first created. This recipe differs from basic Tosca cake recipes because of the powdered almond in the pastry. I also added more almond filling on the cakes; there can never be too much of it!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti