"Pullakranssi on aina tuntunut minulle liian suurelta palalta haukattavaksi.
Isoisän kahvipullaksi
muotoutui tällä kertaa kranssi, jonka letittäminen on aina tuntunut minulle
liian suurelta palalta haukattavaksi. Käyttäen kuitenkin apuna ohjetta neljällä säikeellä letittämisestä kranssi onnistui vallan mainiosti. Yhdestä
viiden desilitran pullataikinasta saat kaksi pullakranssia. Voit katsoa ohjeen taikinan valmistamiseen esimerkiksi pikkupullien reseptistä.
Haastava kohta on
säikeiden päättäminen toisiinsa kiinni, sillä löysästi yhteen silitellyt
säikeet aukeavat helposti paistettaessa. Säikeet kannattaa pyöritellä hyvin
ohuiksi, muuten nelisäikeisestä kranssista uhkaa kasvaa liian suuri. Itse
pyöritin säikeet noin 90 cm pitkiksi ja halkaisijaltaan suunnilleen 1 1/2 cm
paksuiksi. Alla ovat kuvalliset ohjeet letityksestä, joka toimii samalla
periaatteella kuin neljän säikeen pitkossakin. Käännä valmis letti lopulta
pyöreäksi kranssiksi. Yhdistä kunkin säikeen omat päät toisiinsa kiinni,
jolloin kukin säie muodostaa eheän pyöreän säikeen. Anna kohota liinan alla
noin 30 minuuttia. Voitele kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria
sekä kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Aseta
neljä pitkää säiettä kuvan osoittamalla tavalla.
(Yläpuolelle jäävät hännät voivat olla lyhyemmät.)
Place four long and thin braids as shown in the
picture.
(The loose ends above can be a bit shorter.)
Siirrä
kolmas säie oikealle muiden säikeiden yli.
Move the third braid all the way to the right,
over the other braids.
Laske
neljäs säie alas keskelle.
Place the fourth braid down in the middle.
Move the first braid in the lower section all
the way to the left,
over the other braids in the lower section.
Laske
ylimmäinen säie alas keskimmäiseksi.
Jatka
pitkon loppuun siirtämällä vuoron perään laitimmaisia säikeitä
muiden
alasäikeiden yli ja sen jälkeen laskemalla yläsäie alas keskelle.
Place the topmost braid down in the middle.
Continue like this to the end of the bun loaf
by moving the outermost braids
over the other lower section braids and by then
placing the topmost braid down in the middle.
*
* *
Today I decided to try out
a bun wreath that has always seemed too difficult for me. It was actually
pretty simple when using the instructions for four-braid bun loaf.
With small dough as in the recipe for small buns, you can make two bun
wreaths.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti