tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pullakranssi neljällä säikeellä – Bun Wreath with Four Braids



"Pullakranssi on aina tuntunut minulle liian suurelta palalta haukattavaksi.

Isoisän kahvipullaksi muotoutui tällä kertaa kranssi, jonka letittäminen on aina tuntunut minulle liian suurelta palalta haukattavaksi. Käyttäen kuitenkin apuna ohjetta neljällä säikeellä letittämisestä kranssi onnistui vallan mainiosti. Yhdestä viiden desilitran pullataikinasta saat kaksi pullakranssia. Voit katsoa ohjeen taikinan valmistamiseen esimerkiksi pikkupullien reseptistä.

Haastava kohta on säikeiden päättäminen toisiinsa kiinni, sillä löysästi yhteen silitellyt säikeet aukeavat helposti paistettaessa. Säikeet kannattaa pyöritellä hyvin ohuiksi, muuten nelisäikeisestä kranssista uhkaa kasvaa liian suuri. Itse pyöritin säikeet noin 90 cm pitkiksi ja halkaisijaltaan suunnilleen 1 1/2 cm paksuiksi. Alla ovat kuvalliset ohjeet letityksestä, joka toimii samalla periaatteella kuin neljän säikeen pitkossakin. Käännä valmis letti lopulta pyöreäksi kranssiksi. Yhdistä kunkin säikeen omat päät toisiinsa kiinni, jolloin kukin säie muodostaa eheän pyöreän säikeen. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele kranssi kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria sekä kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.



 Aseta neljä pitkää säiettä kuvan osoittamalla tavalla. 
(Yläpuolelle jäävät hännät voivat olla lyhyemmät.)
Place four long and thin braids as shown in the picture.
(The loose ends above can be a bit shorter.)


Siirrä kolmas säie oikealle muiden säikeiden yli.
Move the third braid all the way to the right, over the other braids.


 Laske neljäs säie alas keskelle.
Place the fourth braid down in the middle.


Siirrä ensimmäinen alasäie vasemmalle muiden alasäikeiden yli.
Move the first braid in the lower section all the way to the left,
over the other braids in the lower section.


 Laske ylimmäinen säie alas keskimmäiseksi.
Jatka pitkon loppuun siirtämällä vuoron perään laitimmaisia säikeitä
muiden alasäikeiden yli ja sen jälkeen laskemalla yläsäie alas keskelle.
Place the topmost braid down in the middle.
Continue like this to the end of the bun loaf by moving the outermost braids
over the other lower section braids and by then placing the topmost braid down in the middle.


*  *  *



  
Today I decided to try out a bun wreath that has always seemed too difficult for me. It was actually pretty simple when using the instructions for four-braid bun loaf. With small dough as in the recipe for small buns, you can make two bun wreaths. 

The hardest part when making a bun wreath is attaching the braids to each other to form the wreath; if attached poorly, they easily break when baked. It’s good to roll the braids very thin, because when making a wreath with four braids, it easily gets too big. I rolled the braids to be about 90 cm (35 inch) long and only about 1 1/2 cm (2/3 inch) thick. Above you can see the instructions for braiding the wreath. When you have braided it into a long bun loaf, bend it to form a round wreath. Attach the two ends of each braid into each other to form a whole circle of a braid. Let the wreath rise under a linen cloth for about 30 minutes. Butter it with an egg and sprinkle some cinnamon and sugar on top. Bake for 20–30 minutes in 200 C / 390 F.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti