Pulla
sopii hyvin pakkaspäiviin. Pikkupullia on nopea ja vaivaton pyöritellä, ja
vielä vaivattomampaa on, jos valmistat ne sisaruspulliksi. Sisaruspullien
kanssa ei välitetä kohoamisvarasta tai koristelusta. Ne pyöräytetään nopeasti
sokeri-kaneliseoksessa ja ladotaan paistopellille pienin välimatkoin. Näin
pullat kohoavat toisiinsa suloisesti kiinni. Sisaruspullien kanssa voi toki
alkaa kikkailemaankin ja piilottaa pullien sisään vaikka kuivattuja hedelmiä
tai painaa keskelle voisilmän. Yksinkertaisimmillaan sisaruspulla on kuitenkin
pelkkä pikkuinen pulla, joka maistuu mainiolta vaikkapa kuuman kaakaon
kanssa.
Sisaruspullat (n. 35 kpl):
Taikina:
5
dl maitoa
50
g hiivaa
2
dl sokeria
1
tl suolaa
3
rkl kardemummaa
2
kananmunaa
125
g rusinoita
150
g voita
n.
2 l vehnäjauhoja
Pinnalle:
50
g voita
5
tl kanelia
2
dl sokeria
Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat.
Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen taikinaa aluksi vispilällä saadaksesi siihen
runsaasti ilmaa. Siirry käsin vaivaamiseen taikinan paksutessa. Lisää
alustuksen loppuvaiheessa rusinat sekä pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi,
siten että se alkaa irtoilla kädestä ja astian reunoista. Lisää lopuksi ripaus
jauhoja kuivikkeeksi ja sekoita kevyesti taikinaan käännellen. Kumoa taikina
työtasolle ilman jauhotusta ja anna levätä 5–10 minuuttia.
Sulata
rasva voitelua varten. Leikkaa taikinasta lohkoja ja pyöräytä jauhottomalla
työtasolla kevyesti säikeeksi. Leikkaa säikeestä sopivan kokoisia palasia.
Muodosta kämmenestäsi kupera ja pyöräytä taikina työtasoa vasten pyöreäksi
pullaksi. Kasta pullat voisulaan ja pyörittele lautasella
sokeri-kaneliseoksessa. Lado pullat leivinpaperin päälle uunipellille lähelle
toisiaan. Anna kohota liinan alla 30–40 minuuttia, kunnes pullat ovat kohonneet
lähes kaksinkertaisiksi kiinni toisiinsa. Paista pullia 225-asteisessa
uunissa n. 15 minuuttia.
* * *
Cold frosty days are perfect for baking buns.
Small buns are quick and effortless to make. The so-called Sibling Buns are
even more easy: you don't have to worry about leaving enough space between the
buns or how to decorate them pretty. They are simply rolled in cinnamon and
sugar and placed on the baking tray close to each other. This way the buns will
rise attached to each others. That's why they're called siblings! Naturally you
can dress them up as well, for instance by hiding dried fruits inside each one
or placing a butter eye in the middle. The simplest way is to just enjoy them
as they are, maybe with a cup of hot chocolate?
Sibling Buns (about 35 pieces):
Dough:
5 dl (2 cups) milk
50 g ( 1 3/4 oz) baking yeast
2 dl (3/4 cup) sugar
1 tsp. salt
2 tbsp. cardamom
2 eggs
125 g (4 1/2 oz) raisins
150 g (5 oz) butter
approximately 2 l (4 pt) plain flour
On surface:
50 g butter
5 tsp. cinnamon
2 dl (1 cup) sugar
Heat up milk into body temperature (37 C / 98,6
F) and pour into a large container. Whisk yeast, sugar, salt, cardamom and the
eggs into the milk. In small portions, blend in carefully the plain flour. As
the dough gets thicker, prime it with your hands. When the dough starts to be
almost done, add raisins and soft butter. Blend in flour until the dough starts
to break away from your hands but is still soft. Finally, add a pinch of flour
on top and turn around a couple times. Place the dough on a clean working top
and let rest for 5–10 minutes. Don’t use more flour.
Melt the butter. Cut the dough into smaller
pieces and roll into loose braids. Cut the braids into smaller pieces. Form
your hand into a gibbous shape and roll the piece of dough between your hand
and the tabletop into a round bun. Dip the bun in the melted butter and roll in
the cinnamon-sugar mixture on a plate. Place the buns on an oven tray close to
each others and let rise covered with a cloth for 30–40 minutes until doubled.
Bake for about 15 minutes in 225 C / 435 F.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti