"Rahkapaistos on loistava fiiliksen mukaan muokattava herkku.
Rahkapaistos:
2 omenaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl sokeria
2 tl kanelia
4–5 dl maitorahkaa
2 kananmunaa
sitruunamehua
2 rkl sokeria
Pinnalle:
1 dl speltti- tai kaurahiutaleita
1 rkl margariinia
1 rkl sokeria
Paloittele omenat
pienen uunivuoan pohjalle ja mausta sokerilla ja kanelilla. Pyörittele palojen
joukkoon perunajauhot. Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kananmuna,
sitruunamehu sekä sokeri. Kaada rahkaseos omenapalojen päälle. Halutessasi voit
lisätä pinnalle sulatettuun margariiniin ja sokeriin sekoitettuja speltti- tai kaurahiutaleita.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Rahkapaistos on loistava fiiliksen mukaan muokattava herkku. Siihen voi käyttää omenan sijasta esim. 1–2 dl mustikoita, puolukoita tai vaikkapa vadelmia. Myös päärynä sopii
paistokseen mainiosti. Kaurahiutaleiden lisääminen pinnalle ei missään nimessä
ole välttämätöntä, mutta sillä kokonaisuuteen tuo hieman kuituja ja mukavaa
rousketta hampaisiin. Minulla ei ole mukavan pientä uunivuokaa näin pienelle
annokselle, mutta valurautapannu sopii tarkoitukseen aivan yhtä hyvin!
*
* *
Isn’t it great when you search through your
fridge and manage to put together something nice from simple leftovers? That’s
what happened to me a few years back, when I craved for something sweet and
after thinking about making pie, I decided to make something a bit healthier: a
pie without the crust. That’s how Quark Pie came to existence. It’s a very simple sweet snack that
easily hides leathery apples, dry rhubarbs or the last few from frozen berry
bags.
Quark Pie without Crust:
2 apples
1 tbsp. potato flour
2 tsp. sugar
2 tsp. cinnamon
4–5 dl (2 cups) quark
2 eggs
lemon juice
2 tbsp. sugar
On the surface:
1 dl (1/2 cup) spelt or oat flakes
1 tbsp. margarine
2 tbsp. sugar
Chop apples into chunks and put them in a small
but deep oven tray. Mix together with sugar and cinnamon, and add potato flour.
In a bowl, mix together quark, eggs, lemon juice and sugar. Pour on top of the
apple chunks. If you want, you can mix together spelt or oat flakes, melted
margarine and sugar and sprinkle it on the surface. Bake in 200 C / 390 F for
30 minutes.
Instead of apples you can use, for instance,
1–2 dl (1/2–1 cup) of blueberries, lingonberries or raspberries. Also pear
tasted nice in the quark pie. Adding oat flakes on the surface is not necessary
at all, but it brings some fibre and nice crunchiness to the ensemble. I don’t
have a small enough oven tray for this treat, so I used an iron cast pan. But
it works just as well in the oven!
Tämä pohjaton rahkapiiras vaikuttaa todella herkulliselta! Kiitos ohjeesta. Olen blogisi uusi lukija, ja mielenkiinnolla aina odotan uutta postaustasi. Ruoan alkuperä ja ns. puhtaus on alkanut itseäni kiinnostaa yhä vain enemmän, ja ruokapakettien tuoteselosteita tulee luettua tavallista tarkemmin.
VastaaPoistaKiva juttu, että olet luonut tällaisen blogin. Minusta sait ainakin vakkarilukijan!
Hieno kuulla, että asiasta kiinnostuneita löytyy muitakin! Välillä kun täällä yksikseen pauhaa, miettii, askarruttavatko samat asiat toisia. Pyrin kerran viikkoon tekemään päivityksiä, mutta pakastimen täyttymisen myötä olen viime aikoina vain syönyt entisiä ruokia. Viimeistään viikonloppuna lisää, kenties uuniperunoiden muodossa!
Poista