maanantai 5. marraskuuta 2012

Arkipäivän lounasmunakas – Easy Omelette for Lunch



"Kannen alla munakas pääsee kohoamaan ilmavaksi.

Tarvitsin tänään nopean lounaan ennen kaupungille lähtemistä, joten valmistin munakkaan äitini ohjeistuksen mukaan. En ole koskaan ollut erityisen hyvä paistamaan munakasta, sillä siitä on aina tupannut tulemaan liian tiivistä ja lättänää. Äitini, puolestaan, osaa tehdä pehmeää ja kuohkeaa, mehukkaaksi jäävää munakasta.


Helppo munakas:

2 kananmunaa
1 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
juustoa
1 rkl voita

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja anna voipalan ruskistua siinä. Kaada munakastaikina pannulle ja sekoita saman tien pari kertaa paistinlastalla. Leikkaa pari juustosiivua munakkaan päälle. Laske levyn lämpötilaa pienemmälle ja laita pannun päälle kansi. Anna munakkaan muhia kannen alla noin viisi minuuttia. Tarjoa sellaisenaan.


Eikö olekin varsin yksinkertainen tapa valmistaa munakasta? Miten olenkin aina onnistunut säätämään senkin kanssa. Munakasta ei tarvitse kääntää ympäri tai vahtia vieressä, ettei se pääse kärähtämään: juju on alhaisessa lämpötilassa (kunhan pannu ensin on lämmitetty kunnolla) ja kannen käytössä. Kannen alla munakas pääsee kohoamaan ilmavaksi. Toki voit maustaa munakkaan makusi mukaan miten vain, mutta itse pidän tästä tavasta, jolloin itse kananmunan herkullinen maku on keskeisimmässä roolissa.


*  *  *



Today I just wanted to make a quick lunch before heading to the city, so I made an omelette according to my mother’s instructions. I’ve never been particularly good at making omelettes, because they’ve always turned out a bit too heavy and flat. But this is a nice and simple way to get a fluffy, juicy one!

Easy omelette:

2 eggs
1 dl (1/2 cup) milk
Salt
Black pepper
Cheese
1 tbsp. butter

Crack the eggs and mix together with milk. Season it with salt and pepper. Heat up a frying pan and let a piece of butter brown on it. Pour omelette batter on the pan and stir it immediately a couple of times with a spatula. Place a couple of cheese slices on top. Put a lid on the frying pan and lower the temperature. Let the omelette brew under the lid for about five minutes. Serve as it is.


This is the simplest way to prepare a delicious omelette. You don’t need to turn it over or keep an eye on it so that won’t get burned: the trick is to, after first heating up the pan properly, use a low temperature and a lid. Of course you can season the omelette any way you like; I like the simple version that leaves room for the tasty eggs!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti