"Kannen alla munakas pääsee kohoamaan ilmavaksi.
Tarvitsin tänään
nopean lounaan ennen kaupungille lähtemistä, joten valmistin munakkaan äitini
ohjeistuksen mukaan. En ole koskaan ollut erityisen hyvä paistamaan munakasta,
sillä siitä on aina tupannut tulemaan liian tiivistä ja lättänää. Äitini,
puolestaan, osaa tehdä pehmeää ja kuohkeaa, mehukkaaksi jäävää munakasta.
Helppo munakas:
2 kananmunaa
1 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
juustoa
1 rkl voita
Riko munat kulhoon
ja sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu
ja anna voipalan ruskistua siinä. Kaada munakastaikina pannulle ja sekoita
saman tien pari kertaa paistinlastalla. Leikkaa pari juustosiivua munakkaan
päälle. Laske levyn lämpötilaa pienemmälle ja laita pannun päälle kansi. Anna
munakkaan muhia kannen alla noin viisi minuuttia. Tarjoa sellaisenaan.
Eikö olekin varsin
yksinkertainen tapa valmistaa munakasta? Miten olenkin aina onnistunut
säätämään senkin kanssa. Munakasta ei tarvitse kääntää ympäri tai vahtia
vieressä, ettei se pääse kärähtämään: juju on alhaisessa lämpötilassa (kunhan
pannu ensin on lämmitetty kunnolla) ja kannen käytössä. Kannen alla munakas
pääsee kohoamaan ilmavaksi. Toki voit maustaa munakkaan makusi mukaan miten vain,
mutta itse pidän tästä tavasta, jolloin itse kananmunan herkullinen maku on
keskeisimmässä roolissa.
* *
*
Today I just wanted to make a quick lunch
before heading to the city, so I made an omelette according to my mother’s
instructions. I’ve never been particularly good at making omelettes, because
they’ve always turned out a bit too heavy and flat. But this is a nice and
simple way to get a fluffy, juicy one!
Easy
omelette:
2 eggs
1 dl (1/2
cup) milk
Salt
Black
pepper
Cheese
1 tbsp.
butter
Crack the eggs and mix together with milk.
Season it with salt and pepper. Heat up a frying pan and let a piece of butter
brown on it. Pour omelette batter on the pan and stir it immediately a couple
of times with a spatula. Place a couple of cheese slices on top. Put a lid on
the frying pan and lower the temperature. Let the omelette brew under the lid
for about five minutes. Serve as it is.
This is the simplest way to prepare a delicious
omelette. You don’t need to turn it over or keep an eye on it so that won’t get
burned: the trick is to, after first heating up the pan properly, use a low
temperature and a lid. Of course you can season the omelette any way you like;
I like the simple version that leaves room for the tasty eggs!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti