keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sisaruspullat – Sibling Buns




Pulla sopii hyvin pakkaspäiviin. Pikkupullia on nopea ja vaivaton pyöritellä, ja vielä vaivattomampaa on, jos valmistat ne sisaruspulliksi. Sisaruspullien kanssa ei välitetä kohoamisvarasta tai koristelusta. Ne pyöräytetään nopeasti sokeri-kaneliseoksessa ja ladotaan paistopellille pienin välimatkoin. Näin pullat kohoavat toisiinsa suloisesti kiinni. Sisaruspullien kanssa voi toki alkaa kikkailemaankin ja piilottaa pullien sisään vaikka kuivattuja hedelmiä tai painaa keskelle voisilmän. Yksinkertaisimmillaan sisaruspulla on kuitenkin pelkkä pikkuinen pulla, joka maistuu mainiolta vaikkapa kuuman kaakaon kanssa. 


Sisaruspullat (n. 35 kpl):

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
125 g rusinoita
150 g voita
n. 2 l vehnäjauhoja

Pinnalle:
50 g voita
5 tl kanelia
2 dl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen taikinaa aluksi vispilällä saadaksesi siihen runsaasti ilmaa. Siirry käsin vaivaamiseen taikinan paksutessa. Lisää alustuksen loppuvaiheessa rusinat sekä pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi, siten että se alkaa irtoilla kädestä ja astian reunoista. Lisää lopuksi ripaus jauhoja kuivikkeeksi ja sekoita kevyesti taikinaan käännellen. Kumoa taikina työtasolle ilman jauhotusta ja anna levätä 5–10 minuuttia. 

Sulata rasva voitelua varten. Leikkaa taikinasta lohkoja ja pyöräytä jauhottomalla työtasolla kevyesti säikeeksi. Leikkaa säikeestä sopivan kokoisia palasia. Muodosta kämmenestäsi kupera ja pyöräytä taikina työtasoa vasten pyöreäksi pullaksi. Kasta pullat voisulaan ja pyörittele lautasella sokeri-kaneliseoksessa. Lado pullat leivinpaperin päälle uunipellille lähelle toisiaan. Anna kohota liinan alla 30–40 minuuttia, kunnes pullat ovat kohonneet lähes kaksinkertaisiksi kiinni toisiinsa. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.


*  *  *



Cold frosty days are perfect for baking buns. Small buns are quick and effortless to make. The so-called Sibling Buns are even more easy: you don't have to worry about leaving enough space between the buns or how to decorate them pretty. They are simply rolled in cinnamon and sugar and placed on the baking tray close to each other. This way the buns will rise attached to each others. That's why they're called siblings! Naturally you can dress them up as well, for instance by hiding dried fruits inside each one or placing a butter eye in the middle. The simplest way is to just enjoy them as they are, maybe with a cup of hot chocolate?


Sibling Buns (about 35 pieces):

Dough:
5 dl (2 cups) milk
50 g ( 1 3/4 oz) baking yeast
2 dl (3/4 cup) sugar
1 tsp. salt
2 tbsp. cardamom
2 eggs
125 g (4 1/2 oz) raisins
150 g (5 oz) butter 
approximately 2 l (4 pt) plain flour

On surface:
50 g butter
5 tsp. cinnamon 
2 dl (1 cup) sugar

Heat up milk into body temperature (37 C / 98,6 F) and pour into a large container. Whisk yeast, sugar, salt, cardamom and the eggs into the milk. In small portions, blend in carefully the plain flour. As the dough gets thicker, prime it with your hands. When the dough starts to be almost done, add raisins and soft butter. Blend in flour until the dough starts to break away from your hands but is still soft. Finally, add a pinch of flour on top and turn around a couple times. Place the dough on a clean working top and let rest for 5–10 minutes. Don’t use more flour.

Melt the butter. Cut the dough into smaller pieces and roll into loose braids. Cut the braids into smaller pieces. Form your hand into a gibbous shape and roll the piece of dough between your hand and the tabletop into a round bun. Dip the bun in the melted butter and roll in the cinnamon-sugar mixture on a plate. Place the buns on an oven tray close to each others and let rise covered with a cloth for 30–40 minutes until doubled. Bake for about 15 minutes in 225 C / 435 F.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti