"Tässä syksyisessä tortussa yhdistyvät omenan ja mantelin maut pehmeän tuorejuuston kanssa.
Loppusyksyn kiireet
ovat jälleen kostautuneet kokkailun puolella. Tämäkin resepti on jo pari
viikkoa vanha, mutta en kiireen vuoksi ole ehättänyt jakaa sitä täällä. Onneksi
opiskelija elää opiskelijaravintolankin murkinalla, mutta viikonloppuina on
hankalampaa. Kävin eilen kiireen keskellä kaupassa ja pyörin tuskastuneena
eineshyllyn edessä. Lopulta päätin niellä ylpeyteni ja ottaa koriin
kinkkukiusausta. Kenties joululomalla on jälleen paremmin aikaa päästä
kotiruoka-projektiin kiinni.
Päivän resepti on
versio kaikille tutusta kääretortusta. Ympäri läntistä maailmaa tuttu
kääretorttu on herkullinen ja yksinkertainen perinneleivonnainen, joka
tarvittaessa muuntuu hyvinkin erilaisiin makuihin. Pyöräytin tällä kertaa
kääretortun kaapista löytyvistä aineksista, ja siitä tuli tavallista versiota
kakkumaisempi. Tässä syksyisessä tortussa yhdistyvät omenan ja mantelin maut pehmeän tuorejuuston kanssa. Sangen miellyttävää! Torttu ei kauaa kahvipöydässä
keikkunut, joten tulen tekemään tätä toistekin.
Mantelinen
omenakääretorttu:
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
6 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 1/2–2 dl
omenahilloa
1 tl kanelia
2 dl paahdettuja
mantelilastuja
Vaahdota kananmunat
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita
siivilän läpi varoen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle
uunipellille ja paista 250-asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa lämmin pohja
leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistossa käytetty
leivinpaperi torttupohjasta ja anna pohjan jäähtyä. Sekoita sillä aikaa
tuorejuustoon tomusokeri ja lisää löysäksi vaahdotettu kerma. Levitä
jäähtyneelle torttupohjalle ensin omenahilloa ja ripottele päälle kanelia.
Levitä sitten pinnalle tuorejuusto täyte ja ripottele päällimmäiseksi kevyesti
kuivalla pannulla paahdetut mantelilastut. Kääri torttu pitkältä sivultaan
rullalle ja koristele haluamallasi tavalla.
*
* *
Once again I have been too busy to spend time
in the kitchen. This recipe is a couple of weeks old, too, I just haven’t had
the time to share it here with you. I’m glad I have the help of our student
restaurant to survive through the busy autumn, but the weekends tend to be more
difficult. Yesterday I popped into the grocery store and agonized in front of
the convenience food shelf. Finally I decided to disregard my pride and picked
up a ready-made ham casserole. Perhaps, once the Christmas vacations start,
I’ll have more time to continue with my project with home made food.
The recipe of today is a version of Swiss roll,
known practically everywhere across the western world. Traditional Swiss roll
is delicious and simple to prepare, and when needed, ti can transform into very
different types of delicious versions. This time I wanted to use some of the
ingredients we had in the fridge, and the roll turned out to be more cake like
than usually. In this autumnal roll you can find apple and almond combined
beautifully with soft cream cheese. Very nice, even if I say so myself. This
roll didn’t spend much time on the table, so I definitely will be making it
again.
Apple Swiss Roll with Almond and Cream Cheese:
Pastry:
3 eggs
1 dl (1/2 cup) sugar
2 dl (1 cup) plain flour
1 tsp. baking powder
Filling:
200 g (7 oz) natural cream cheese
6 tbsp. powdered sugar
2 dl (3/4 cup) double cream
1 1/2–2 dl (2/3–1 cup) apple jam
1 tsp. cinnamon
2 dl (3/4 cup) roasted almonds
Whip the eggs and sugar into foam. Mix together
plain flour and baking powder and sift gently into the foam. Spread the pastry
onto a large oven tray covered with baking paper. Bake for about 5 minutes in
250 C / 480 F. Place another sheet of baking paper onto a work top, and
sprinkle some sugar on it. Flip the cake bottom onto the baking paper. Remove
the paper that was used in the oven. Let the cake bottom cool down. Meanwhile,
mix together cream cheese and powdered sugar. Whip the double cream into a
loose consistency and add into the cream cheese. First add a layer of apple jam
onto the cake bottom. Sprinkle some cinnamon on top, and add the cream cheese
filling. Finally, sprinkle the gently roasted almonds on top and roll the
pastry. Decorate the roll any way you like.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti