lauantai 30. marraskuuta 2013

Mehevä omena-kesäkurpitsakakku – Lushous Zucchini Cake with Apple




Kesäkurpitsahaasteeni jatkuu: seuraavalla kerralla testasin sitä kuivakakussa. Kesäkurpitsa toimii kakussa yhtä lailla kuin porkkanakin. Itse asiassa kurpitsa kosteuttaa kakkua porkkanaakin enemmän! Lopputulos oli niin pehmoinen, ettei tunnu edes mielekkäältä kutsua sitä kuivakakuksi. Käytin taikinassa lisäksi omenan, joka oli ohittanut parhaat päivänsä. Se toi kakkuun sekä kosteutta että miellyttävää metsäistä makeutta. Sangen onnistunut ja edustuskelpoinen kokeilu, siis!


Omena-kesäkurpitsakakku:

1 dl omenaraastetta
1 dl kesäkurpitsaraastetta
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Raasta kuorittu omena ja kesäkurpitsaa hienoksi raasteeksi. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi ja vakaa yksitellen sekaan kananmunat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli sekä kardemumma. Sekoita kuivat ainekset taikinaan vuorotellen omenan ja kesäkurpitsan kanssa. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kumoa taikina siihen. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.


*  *  *



Here’s another thing I tried out with the zucchini: I grated it into a bundt cake. Zucchini works in sweet goods just as well as carrot does. In fact, it brought the cake more moisture than carrot does! The end result was so moist it didn’t even feel like a bundt cake anymore. I also used an old apple in the pastry and it gave the cake some nice moisture and forestry sweetness. Quite a successful experiment, I might say!


Zucchini Cake with Apple:

1 dl (1/2 cup) grated apple
1 dl (1/2 cup) grated zucchini
100 g (3 1/2 oz) butter
2 dl (3/4 cup) sugar
2 eggs
5 dl (2 cups) plain flour
1 1/2 tsp. baking powder
2 tsp. cinnamon
1 tsp. cardamom

Peel and grate the apple and zucchini. Mix together soft butter and sugar into foamy consistency. Add the eggs one by one. Mix together plain flour, baking powder, cinnamon and cardamom. Add the dry ingredients to the pastry in turn with the grate. Butter and breadcrumb a bundt cake tin and place the dough inside it. Bake for about 40 minutes in 175 C / 345 F.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti