Kesäkurpitsahaasteeni
jatkuu: seuraavalla kerralla testasin sitä kuivakakussa. Kesäkurpitsa toimii
kakussa yhtä lailla kuin porkkanakin. Itse asiassa kurpitsa kosteuttaa kakkua
porkkanaakin enemmän! Lopputulos oli niin pehmoinen, ettei tunnu edes
mielekkäältä kutsua sitä kuivakakuksi. Käytin taikinassa lisäksi omenan, joka
oli ohittanut parhaat päivänsä. Se toi kakkuun sekä kosteutta että miellyttävää
metsäistä makeutta. Sangen onnistunut ja edustuskelpoinen kokeilu, siis!
Omena-kesäkurpitsakakku:
1 dl omenaraastetta
1 dl
kesäkurpitsaraastetta
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Raasta kuorittu
omena ja kesäkurpitsaa hienoksi raasteeksi. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri
kuohkeaksi seokseksi ja vakaa yksitellen sekaan kananmunat. Sekoita keskenään
vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli sekä kardemumma. Sekoita kuivat ainekset
taikinaan vuorotellen omenan ja kesäkurpitsan kanssa. Voitele ja korppujauhota
kakkuvuoka ja kumoa taikina siihen. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
* *
*
Here’s another thing I tried out with the
zucchini: I grated it into a bundt cake. Zucchini works in sweet goods just as
well as carrot does. In fact, it brought the cake more moisture than carrot
does! The end result was so moist it didn’t even feel like a bundt cake
anymore. I also used an old apple in the pastry and it gave the cake some nice
moisture and forestry sweetness. Quite a successful experiment, I might say!
Zucchini Cake with Apple:
1 dl (1/2 cup) grated apple
1 dl (1/2 cup) grated zucchini
100 g (3 1/2 oz) butter
2 dl (3/4 cup) sugar
2 eggs
5 dl (2 cups) plain flour
1 1/2 tsp. baking powder
2 tsp. cinnamon
1 tsp. cardamom
Peel and grate the apple and zucchini. Mix
together soft butter and sugar into foamy consistency. Add the eggs one by one.
Mix together plain flour, baking powder, cinnamon and cardamom. Add the dry
ingredients to the pastry in turn with the grate. Butter and breadcrumb a bundt
cake tin and place the dough inside it. Bake for about 40 minutes in 175 C /
345 F.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti