lauantai 14. syyskuuta 2013

Syksyn makuinen omenapaistos – Autumnal Apple Bake




Yksinkertainen kaura-omenapaistos on jälkiruokien klassikko. Sen herkullinen maku on ihanan happamien omenoiden ansiota. Omenat ja kaura sopivat saumattomasti yhteen, ja mikä sen parempaa jälkiruokaa tällaiseen kauniiseen syksyn alkuun kuin sesongin parhaimpien hyödyntäminen?


Kaura-omenapaistos:

4 hapanta omenaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
150 g voita
3 rkl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Halkaise omenat ja pane ne voideltuun uunivuokaan. Pirskottele päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle kaneli. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri sekä kaurahiutaleet. Ripottele seos omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa kaura-omenapaistos kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.


*  *  *




The simple Apple Bake with Oat is the classic of Finnish desserts. The wonderfully sour apples create a delicious flavour to the treat. Apple and oat are impeccable together, and there’s no better dessert for this time of year, as you can enjoy the best products of the season.


Apple Bake with Oat:

4 sour apples
2 tbsp. lemon juice
2 tsp. cinnamon
150g (5 1/3 oz) butter
3 tbsp. sugar
3 dl (1 1/4 cups) oat flakes

Peel the apples and remove the seedcases. Cut the apples in half and place in a buttered oven tray. Sprinkle lemon juice over them and add cinnamon. Melt the butter in a kettle and add sugar and oat flakes. Sprinkle the mixture over the apples. Bake in 200 C / 390 F for about 30 minutes. Serve either with whipped cream or vanilla sauce.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti