Yksinkertainen
kaura-omenapaistos on jälkiruokien klassikko. Sen herkullinen maku on ihanan
happamien omenoiden ansiota. Omenat ja kaura sopivat saumattomasti yhteen, ja
mikä sen parempaa jälkiruokaa tällaiseen kauniiseen syksyn alkuun kuin sesongin
parhaimpien hyödyntäminen?
Kaura-omenapaistos:
4 hapanta omenaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
150 g voita
3 rkl sokeria
3 rkl sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
Kuori omenat ja
poista niistä siemenkodat. Halkaise omenat ja pane ne voideltuun uunivuokaan.
Pirskottele päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle kaneli. Sulata voi
kattilassa ja sekoita siihen sokeri sekä kaurahiutaleet. Ripottele seos omenoiden päälle. Kypsennä
200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa kaura-omenapaistos kermavaahdon tai
vaniljakastikkeen kera.
* *
*
The simple Apple Bake with Oat is the classic
of Finnish desserts. The wonderfully sour apples create a delicious flavour to
the treat. Apple and oat are impeccable together, and there’s no better dessert
for this time of year, as you can enjoy the best products of the season.
Apple Bake with Oat:
4 sour apples
2 tbsp. lemon juice
2 tsp. cinnamon
150g (5 1/3 oz) butter
3 tbsp. sugar
3 tbsp. sugar
3 dl (1 1/4 cups) oat flakes
Peel the apples and remove the seedcases. Cut
the apples in half and place in a buttered oven tray. Sprinkle lemon juice over
them and add cinnamon. Melt the butter in a kettle and add sugar and oat
flakes. Sprinkle the mixture over the apples. Bake in 200 C / 390 F for about
30 minutes. Serve either with whipped cream or vanilla sauce.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti