Jonkin aikaa sitten
valmistin päärynä-kinuskikakkua, jonka täytteeksi keitin päärynäkompottia. Se
sopi erinomaisesti maitorahkan, kerman ja kinuskin seuralaiseksi kakun
täytteenä. Päärynäkompotti on myös vaivaton valmistaa. Keitin sen kasaan
edeltävänä iltana ja otin seuraavana päivänä matkalle mukaan. Paikan päällä oli
näppärä levittää valmis kompotti kakkulevyille. Päärynäkompotti sopii myös
mukavaksi pikkuviemiseksi.
Päärynäkompotti:
1 1/3 kg (n. 5–6
kpl) päärynää
3 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl vettä
1 tl kardemummaa
(1-2 tippaa
karvasmanteliaromia)
Kuori päärynät ja
pilko ne pieniksi haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Mausta sitruunamehulla.
Laita vesi sekä sokeri kattilan pohjalle kiehumaan. Kun vesi on kuumaa, lisää
siihen päärynäkuutiot. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen siemenet keitokseen.
Lisää myös vaniljatanko liemen joukkoon. Keitä kompottia ilman kantta n. 10-15
minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kuultavia. Poista vaniljatanko. Purkita
kuumana ja säilytä viileässä.
*
* *
Some while ago I prepared pear fudge cake and
decided to use compote as a filling. This pear compote suited very nicely with
quark, cream and fudge. It’s also very effortless to cook. I cooked the compote
the day before and took it with me on a trip. It was super quick and easy to
use it there and simply just spread it on the cake bottoms along with quark and
whipped cream. It can also be used as a little something to bring to a friend
or family when visiting.
Pear Compote:
1 1/3 kg (3 lbs) / about 5–6 pears
3 tbsp. lemon juice
2 dl (1 cup) sugar
1 vanilla pod
1 dl water
1 tsp. cardamom
(1–2 drops of bitter almond aroma)
Peel the pears and cut them into small pieces according
to your preference. Season them with lemon juice. In a large kettle, place
water and sugar to cook. When the water is hot, add the pear cubes. Split the
vanilla pod and scrape its seeds into the concoction. Also place the rest of
the vanilla pod into the kettle. Cook the compote for about 10–15 minutes until
the pears are soft and translucent. Remove the vanilla pod. Jar when hot and store
in a cold place.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti